کشت و توسعه زعفران گلخانه ای و مقایسه ویژگیهای مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی آن با زعفران سنتی با هدف تولید زعفران ارگانیک
برای نجات دریاچه ارومیه از مرگ و نیستی و تولید ثروت برای کشاورزان مناطق حوضه آبریز ارومیه باید دست به دامان علم مدرن کشاورزی شد، کشت زعفران به خصوص به صورت گلخانهای میتواند این امر را میسر سازد.
با در اولویت قراردادن بحران آب در کشور این نوع کشت به خاطر مصرف بسیار کم آب بهترین روش برای کشت در راستای مدیریت مصرف آب میباشد.
در نوع کشت گلخانهای به دلیل استفاده از پیاز درشت و مرغوب و بدون بیماری و نگهداری در بهترین شرایط دمایی و محیطی راندمان بازدهی محصول نسبت به روش کشت سنتی بسیار بالاتر میباشد به طوریکه برداشت محصول کلاله خشک شده به روش سنتی در هر هکتار به میانگین 8 کیلوگرم بوده ولی این میزان در روش کشت گلخانهای به میانگین 15 تا 35 کیلوگرم درهکتار خواهد رسید.
به منظور بهبود عملکرد کمی و کیفی زعفران، ارزآوری غیرنفتی و اشتغالزایی زودبازده در فضاهای کوچک مقیاس بوده و در جهت سوق به سمت احیای دریاچه ارومیه و ذخیرهسازی منابع آب بسیار موثر عمل میکند.
کشت و توسعه زعفران گلخانه ای و مقایسه ویژگیهای مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی آن با زعفران سنتی با هدف تولید زعفران ارگانیک
برای نجات دریاچه ارومیه از مرگ و نیستی و تولید ثروت برای کشاورزان مناطق حوضه آبریز ارومیه باید دست به دامان علم مدرن کشاورزی شد، کشت زعفران به خصوص به صورت گلخانه ای می تواند این امر را میسر سازد.
با در اولویت قراردادن بحران آب در کشور این نوع کشت به خاطر مصرف بسیار کم آب بهترین روش برای کشت در راستای مدیریت مصرف آب میباشد.
در نوع کشت گلخانهای به دلیل استفاده از پیاز درشت و مرغوب و بدون بیماری و نگهداری در بهترین شرایط دمایی و محیطی راندمان بازدهی محصول نسبت به روش کشت سنتی بسیار بالاتر می باشد به طوریکه برداشت محصول کلاله خشک شده به روش سنتی در هر هکتار به میانگین 8 کیلوگرم بوده ولی این میزان در روش کشت گلخانهای به میانگین 15 تا 35 کیلوگرم درهکتار خواهد رسید.
به منظور بهبود عملکرد کمی و کیفی زعفران، ارزآوری غیرنفتی و اشتغالزایی زودبازده در فضاهای کوچک مقیاس بوده و در جهت سوق به سمت احیای دریاچه ارومیه و ذخیره سازی منابع آب بسیار موثر عمل می کند.